Navigeren in Shanghai

/Navigeren in Shanghai
Navigeren in Shanghai2018-11-01T03:10:09+00:00
Alex Baar aan het navigeren in Shanghai, het kan wel eens verwarrend zijn

Navigeren in Shanghai kan wel eens verwarrend zijn

Navigeren in Shanghai kan soms lastig zijn. Google maps werkt niet of heel beperkt, Baidu maps is net wat te Chinees en de mensen op je heen verstaan geen Engels. Daarom presenteert the NV Shanghai de “hoge gebouwen navigatie methode”.

Aan hoge gebouwen is in Shanghai geen gebrek. Dus waarom geen gebruik ervan maken? Loop of fiets je op straat, dan zie je altijd wel een aantal hoge gebouwen en die helpen je ook navigeren. Kijk daarom zo af en toe omhoog en vind de weg!

  1. De lippenstift torens in Xujiahui, vaak zo genoemd omdat ze lijken op…..”lippenstift”.
    Xujiahui is een gebied met veel winkels (vooral ook electronica winkels) en kantoren en een van de grootste metrostations van Shanghai is te vinden onder deze twee “lippenstift” torens, Xuijiahui metrostation.

2. SoHo gebouw

Het SoHo gebouw staat in het centrale gebied Jing An. Zodra je in de buurt van dit gebouw bent, ben je in de buurt van vele barretjes (YuYuan east road, Tongren road), restaurantjes, winkels (Jing An kerry center) en bezienswaardigheden (Jing An Temple). En als je hier bent, je bent op loopafstand van Real Shanghai Cafe, de Nederlandse kroeg in Shanghai.
Kortom zie je het SoHo gebouw, vervelen doe je je in die buurt niet gauw!

3. Op 3 kan natuurlijk niets anders staan dan “de grote drie”.

Zie je de grote 3 gebouwen (de flessenopener, de shanghai tower en de jing mao tower), dan weet je dat je in Pudong bent, in Lujiazui om precies te zijn. Een gebied vol met winkels, kantoren maar vlakbij deze torens, kun je ook langs de Hangpu rivier lopen en genieten van leuke terrasjes en een meer dan 20 kilometer lang fiets en wandel pad langs de west bund.

4. De people’s park torens.

Zodra je deze torens ziet, weet je dat je in het centrum van Shanghai bent. Deze torens staat vlakbij People’s park en dus ook vlakbij east Nanjing road een gebied met veel , heel veel winkels, parken, een kinderpretpark, nog meer winkels en een metro station met heeeel veel uitgangen. Loop je op east Nanjing road en wil je richting peoples park, west nanjing road, volg de richting van deze torens. Ze zullen je niet teleur stellen.

Nog verder navigeren naar leuke bestemmingen? Word lid van de Nederlandse Vereniging Shanghai, kom naar onze evenementen en ontdek de weg in de stad samen met andere Nederlanders.

Vind je deze pagina interessant?
Laat ons weten wat je van deze pagina vindt, zodat wij de site steeds kunnen blijven verbeteren.
Ja
Nee
Powered by Devhats